KRÉTA hozzáférés

Kedves Szülők és Diákok!

Az iskolai Kréta online tanulmányi felület akár számítógépen, akár mobileszközzel (telefon, tablet) elérhető. Számítógéppel a legegyszerűbben a főmenüben található Kréta ikonra kattintva, mobileszközzel a Kréta alkalmazást letöltve és telepítve tudunk hozzáférni a szolgáltatásokhoz. Fontos azonban, hogy a Kréta bizonyos szolgáltatásai csak az asztali számítógépes (webes) felületen érhetők el, a tabletes és telefonos alkalmazásban nem.

Figyeljenek arra, hogy mindig a IV. Béla Tagintézmény felületére lépjenek be. Minden iskolának saját oldala van, máshová a felhasználói nevük, jelszavuk nem érvényes.

A felhasználónevek és jelszavak kialakítása

Diákok: a felhasználónév: a tanuló oktatási azonosítójából generált kód. A jelszó pedig a KRÉTA rendszer által generált kód. Mindkét kódot az év elején a tanuló nyomtatva megkapja. FONTOS! A jelszót a használat után érdemes megváltoztatni!

Szülők: felhasználónév: A gyermek oktatási azonosítójából generált kód, a jelszó pedig a KRÉTA rendszer által generált kód. Mindkét kódot a tanuló megkapja. FONTOS! A jelszót első használat után érdemes megváltoztatni.

A jelszó megváltoztatható, de azt feltétlen jegyezzék meg, mert új igénylése körülményes lehet.

Új jelszó igénylése

Amennyiben már megvan a belépési név a Kréta-rendszerben, az "Elfelejtettem a jelszavam"-ra kattintva kérhetünk újat. Ekkor a rendszer egy időkorlátos linket küld ki az e-mail címünkre, itt változtathatunk. Előfordul, hogy ez a levél rendszerünk SPAM vagy levélszemét mappájába érkezik.