Euroexam

Mit érdemes tudnod az Euroexam nyelvvizsgáról?

 • Akkreditált vizsganyelvek: angol, német - egy- és kétnyelvű
 • Szintek: B1, B2, C1
 • Típusok: Általános, Üzleti és Academic

Miért érdemes az Euroexam nyelvvizsgát választani?

 • Kommunikáció-központú vizsga: A való életben történő nyelvhasználatra gyakorlás, és a 100%-ban kommunikációs készségeket mérő vizsgára készülés kölcsönösen pozitívan hat egymásra. A nyelvvizsgán elért siker jelzi, hogy a nyelvtanuló képes szóban és írásban alkalmazni az idegen nyelvet, mivel sikerül tartalmilag és stílusában is hatékonyan megformálnia mondanivalóját, megérteni partnerét vagy egy szöveg lényegét.
 • Életszerű, hasznos feladatok: A valós életszituációk alapján kialakított feladattípusok sokkal inkább a kommunikációs képességet mérik, semmint az elvont nyelvi formák ismeretét.
 • Megengedi a szótárhasználatot a teljes vizsgán.
 • A beszédkészség vizsga párban zajlik, ahol a vizsgapartner személye is kiválasztható.
 • Egyenlő esélyeket biztosít a fogyatékkal élők számára is.
 • A legtöbb ingyenes online eszköz és felkészítőanyag itt érhető el, az e-learning felkészítő tanfolyamoktól kezdve a letölthető tippek és mintafeladatokon, valamint vizsgateszteken keresztül az online és hagyományos próbavizsgákig.
 • Tanár és diák szükségletei alapján kifejlesztett programkínálatot biztosít.
 • Magyarország vezető nemzetközi nyelvvizsgája, amely a keményfedeles bizonyítvány mellé nemzetközi oklevelet is biztosít. A növekvő nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően a félszáznál is több hazai vizsgahely mellett, már a világ 35 országában van jelen.

Melyik nyelvvizsgatípust válaszd?

Ahhoz, hogy eldönthesd, neked milyen típusú Euroexam nyelvvizsgára van szükséged, nem árt, ha tudod, miben egyformák, miben különböznek az egyes vizsgatípusok és kinek, mikor, melyiket ajánljuk.

a, általános, üzleti (EuroPro) vagy Euroexam Academic?

 • Általános Euroexam vizsgára van szükséged a felvételiken a pluszpontokért, és a legtöbb egyetemen, főiskolán az államvizsgához.
 • Több intézmény a diploma feltételeként az üzleti szaknyelvi vizsga megszerzését írja elő. Ha neked is erre van szükséged, akkor az EuroPro nyelvvizsgát válaszd. 
 • Ha a nyelvtudásodat kifejezetten a felsőoktatásban szeretnéd hasznosítani, akkor az Euroexam Academic (C1) a neked megfelelő vizsga. Ez a vizsgatípus különösen ajánlott azok számára ajánlott, akik angol nyelvű képzésen terveznek továbbtanulni itthon vagy külföldön.

b, komplex vizsga vagy részvizsgák?

A komplex vizsga mind a négy vizsgarészt, azaz az írásbelit (olvasott szövegértés, íráskészség, kétnyelvű vizsga esetén a közvetítés is), valamint a szóbelit (hallott szövegértés, beszédkészség) is magában foglalja. Lehetőséged van külön írásbeli és szóbeli vizsgát tenni, két különböző időpontban.

c, Otthoni online vagy hagyományos változat?

Ha ismerkedtél már a hagyományos, papíralapú Euroexam vizsgákkal, akkor semmilyen meglepetés nem fog érni az online vizsgán, mert a feladattípusok és a vizsga hossza is mindenben pontosan megegyezik a már ismerős Eureoxam nyelvvizsgákéval, csak az egyik papíralapú, tantermi, a másik pedig otthonról, online letehető.

d, Egynyelvű vagy kétnyelvű?

Az Euroexam vizsgáit egy- vagy kétnyelvű változatban is leteheted. Jelentkezéskor te döntheted el, hogy a közvetítés vizsgarész nélküli, egynyelvű vagy a teljes, kétnyelvű vizsgaváltozatot választod.

Hogyan készüljek a vizsgára?

Az Euroexam weboldalán számos segítséget találsz a felkészüléshez. A többi vizsgaközponttal szemben az Euroexamot a számtalan online felkészítő támogatása is vonzóvá teszi: online felkészítő tréning, egyéni felkészülési program, tesztek, vizsgatippek, online próbavizsga, vizsga előtti konzultáció a vizsgáztatóval: ez csak néhány az Euroexam International online támogatásai közül, amik garantálják számodra a sikert. És persze ott vannak a tesztkönyvek és a felkészítő tankönyvek is. Mindezek hasznos kiegészítői az iskolában vagy nyelviskolában tanultaknak.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan zajlik az online és hagyományos vizsga, akkor nézd meg a vizsga menete oldalt. Ha pedig azt szeretnéd tudni, hogy melyik vizsgarészben, milyen típusú feladatok várnak, akkor látogass el erre az oldalra.

Mikor vannak vizsgaidőpontok és mennyibe kerülnek a vizsgák?

Szinte minden hónapban vannak vizsgaidőpontok. Az angol és német vizsgák díja azonos, beleértve a nemzetközi és akkreditált állami nyelvvizsga bizonyítványt adó általános, valamint az üzleti szaknyelvi EuroPro nyelvvizsgákat is.

Az első sikeres nyelvvizsgád díját visszaigényelheted.

Hogyan jelentkezhetek vizsgázni?

Bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét. A Jelentkezni komplex, külön szóbeli és külön írásbeli online és hagyományos vizsgára is lehet.

Mikor tudhatom meg az eredményt?

Az eredményt a vizsga után 20 munkanappal nézheted meg a MyEuroexam fiókodban.

Cím:

Euroexam Vizsgaközpont
1012 Budapest, Logodi u. 19/a fsz.
www.euroexam.org
e-mail: info@euroexam.org

Kövess minket!  Facebook // Instagram // Youtube